Над 20 години опит в изграждането на Басейни и СПА

Untitled-1.jpg
s-pool_16.jpg.orig

Сауни

Финландската сауна е помещение облицовано изцяло от дърво, в което са разположени дървени пейки. Температура на въздуха се загрява до 80-100°С, посредством печка с вулканични камъни. Печката за сауна може да бъде електрическа или на дърва . Поради високата температура е желателно, в интериора да се използва качествен дървен материал с ниско съдържание на смола. Престоят в сауната не бива да бъде повече от 15 минути, като след това трябва да преминете към разхлаждаща процедура.

S-POOL ви предлага примерни схеми с размери и обзавеждане на типове сауни. За повече информация се обърнете към нашия екип, който ще изготви вашия индивидуален проект.

s-pool tipove sauni 01

Класическата финландска сауна има различни разновидности. Арома сауна, с терапевтично влияние на аромати. Билкова сауна, в която се използват различни билки. Био сауна с етерични масла и цветотерапия. Инфраред сауна, която се затопля с инфрачервени излъчватели, температурата е по-ниска, а влажността по-висока. Руската сауна се затопля посредством печка на дърва, която нагрява камъни, които задържат топлината и загряват помещението. След като се загреят достатъчно се поливат с вода, за да се образува пара. Особено интересно е използването на брезови клонки, с които се „налагат” горещите тела.

 s-pool tipove sauni 02

Видове материал за дървената обшивка сауна - финландски смърч, аспен, термо аспен, бял бор, червен кедър, термо смърч, термо абачи, хемлок.
Видове материал за дървени пейки сауна - абачи, смърч, термо аспен, абачи Nuevo.

Печка за сауна - електрическа

Печка за сауна - HARVIA Vega Compact - електрическа

описание: HARVIA Vega Compact е подходяща за малкa саунa. Печката е удобна за употреба, защото ключовете са разположени в горната част на корпуса. Vega Compact може да се монтира ниско на стената на сауната, така се осигурява добра топлина и за по-ниските пейкиИзработена е от неръждаема стомана. 
Vega Compact се предлага в два варианта: с вградено механично управление и без управление. Печката без управление трябва да се комплектова с външно контролно таблo.

размери: 280х505x295  /ШхВхД/мм

мощност: 2.3kW / 3.5kW

Печка за сауна - електрическа

Печка за сауна - HELO Cup - електрическа

описание: HELO Cup e подходяща за малкa и средноголяма сауна с монтаж на стена. Печката се предлага в два варианта: с вградено механично управление и без управление. Печката без управление трябва да се комплектова с външно контролно таблo.

размери: 430х620x310  /ШхВхД/мм

мощност: 4.5kW / 6kW / 8kW / 9kW

Печка за сауна - електрическа

Печка за сауна - HARVIA KIP - електрическа

описание: HARVIA KIP е традиционна електрическа печка за сауна с монтаж на стена. Подходяща е за средно големи сауни. Широкото пространство отредено за камъни осигурява оптимално отделяне на топлината. Външната температура на корпуса остава ниска.
KIP се предлага в два варианта: с вградено механично управление и без управление. Печката без управление трябва да се комплектова с допълнително външно контролно табло.

размери: 410х600х280 /ШхВхД/мм  

мощност: 4.5kW / 6kW / 8kW / 9kW

Печка за сауна - електрическа

Печка за сауна - HARVIA Cilindro - електрическа

описание: Cilindro е подходяща е за семейна сауна. Изработена от неръждаема стомана. Тя може да бъде вградена в по-ниска пейка в сауната с помощта на специална планка от неръждаема стомана. 
Cilindro се предлага в два варианта: с вградено механично управление и без управление. Печката без управление трябва да се комплектова с външно контролно табло. 

размери: 320х930х320 /ШхВхД/мм  

мощност: 6.8kW / 9kW 

Печка за сауна - електрическа

Печка за сауна - HARVIA Profi - електрическа

описание: HARVIA Profi е проектирана за големи обществени и домашни сауни. Подгрява бързо и поддържа температурата на голям обем въздух от сутрин до вечер. Предвидена е за подов монтаж. Изработена е изцяло от неръждаема стомана и предлага силата и издражливостта необходима за голямо натоварване на сауната. Печките за сауна Profi са подходящи за спа и уелнес центрове, хотели, курорти, вътрешни басейни, големи домашни сауни и други съоръжения.
Трябва да бъде допълнително комплектована с контролно табло.

размери: 500х730х900 /ШхВхД/мм  

мощност: 20kW / 26kW / 30kW / 33kW

Печка за сауна - електрическа

Печка за сауна - HELO SKLE - електрическа

описание:  HELO SKLE са серия печки, проектирани за големи обществени сауни. Предвидена е за подов монтаж HELO SKLE трябва да бъде допълнително комплектована с контролно табло.

размери: 515х700х475 /ШхВхД/мм

мощност: 9kW /  10.5kW / 12kW / 15kW 

Печка за сауна - електрическа

Печка за сауна - HARVIA Legend - електрическа

описание: HARVIA Legend е печка, проектирана за големи обществени сауни. Тя може да бъде вградена в по-ниска пейка в сауната или да се постави по средата на сауната. Отворената структура на печката позволява заливането й с вода по цялата повърхност.
Legend трябва да бъде комплектована с допълнително контролно табло.

размери: 530х740 /Диаметър,Височина/мм  

мощност: 11kW / 16.5kW

Печка за сауна - електрическа

Печка за сауна - HARVIA Club Combi - електрическа

описание: HARVIA Club Combi  e комбинирана електрическа печка с парогенератор за тежко натоварени сауни. Печката е предвидена за подов монтаж и изцяло е изработена от неръждаема стомана.
Club Combi са подходящи за спа и уелнес центрове, хотели, курорти, вътрешни басейни, големи домашни сауни и други съоръжения, където сауната трябва да работи непрестанно.
С Club Combi вашата сауна може да се превърне в традиционна финландска сауна, парна сауна, билкова сауна или арома сауна. 
Club Combi трябва да бъде комплектована с допълнително контролно табло.

размери: 505х700х490 /ШхВхД/мм

мощност: 11kW / 13.5kW / 15kW

Печка за сауна на дърва

Печка за сауна на дърва - HARVIA Classic 140

описание: HARVIA Classic 140 е подходяща е за малка сауна с размери 6-13м2. Съчетанието от нераждаема стомана и метал гарантират трайността й. Печката е оборудвана със стъклена врата, позволяваща пламъка на огъня да обогати атмосферата в сауната. Посоката на отваряемост на вратата може да бъде променена. Печката може да бъде обурудвана със специален модел воден бойлер.

размери: 445х770х470 /ШхВхД/мм

мощност: 16.5kW

Печка за сауна на дърва

Печка за сауна на дърва - HARVIA Legend 150

описание: HARVIA Legend 150 е подходяща е за малка сауна с размери 6-13м3Тя превръща престоя в сауната в приятно изживяване. Печката е оборудвана със стъклена врата, позволяваща пламъка на огъня да обогати атмосферата в сауната. Големият брой камъни осигуряват добра топлина, дори ако огънят затихне за малко.

размери: 530х740 /Диаметър,Височина/мм 

мощност: 16kW 

Печка за сауна на дърва

Печка за сауна на дърва - HELO K-Line

описание: HELO K-Line е подходяща е за малка сауна и средно голяма сауна с размери 5-22м3Печката е оборудвана със стъклена врата, позволяваща пламъка на огъня да обогати атмосферата в сауната.

размери: 400х680х430 /ШхВхД/мм

мощност: 12kW / 16kW / 20kW

Печка за сауна на дърва

Печка за сауна на дърва - HELO UKKOTONTTU

описание: HELO UKKOTONTTU е подходяща е за средно голяма сауна с размери 8-22м3. Печката е по дизайн на известния дизайнер Ристомати Ратиа. Тя е оборудвана със стъклена врата, с която се постига видимост на пламъка, за едно по-приятно изживяване в сауната. Печката впечетлява с изключителен и оригинален дизайн.

размери: 500х1050х500 /ШхВхД/мм 

мощност: 18kW

Камъни за печка за сауна

Камъни за печка за сауна - HARVIA

описание: Вулканичните камъни за печка HARVIA осигуряват добра и приятна топлина.

размери: Ф5-10см | 20кг

 Инфрачервен нагревател за инфрачервени сауни

Инфрачервен нагревател - HARVIA Infrared Carbon

описание: HARVIA Infrared Carbon е инфрачервен нагревател, който се прилага за инфрачервени сауни. Инфрачервената топлина има положително въздействие върху здравето. Нагревателите HARVIA притежават високо качество, надеждност, издържливост и дълготрайност. InfraredCarbon подгрява сауната без светлина. Броят на инфраред нагревателите се изчисляват спрямо броя места за сядане
Infrared Carbon трябва да се комплектова с допълнително контролно табло.

размери:  400x4x1000 /ШхВхД/мм 

мощност: 380kW

 Инфрачервен нагревател за инфрачервени сауни

Инфрачервен нагревател - HARVIA Infrared Comfort

описание: HARVIA Infrared Comfort е инфрачервен нагревател, който се прилага за инфрачервени сауни. Инфрачервената топлина има положително въздействие върху здравето. Нагревателите HARVIA притежават високо качество, надеждност, издържливост и дълготрайност. InfraredComfort е снабден със светлина. Броят на инфраред нагревателите се изчисляват спрямо броя места за сядане.
Infrared Comfor трябва да се комплектова с допълнително контролно табло.

размери:  218x60x725 /ШхВхД/мм

мощност: 435kW