Над 20 години опит в изграждането на Басейни и СПА

Новини

CASA OLIVI
Инфинити басейн в италианската провинция

Casa Olivi е разположена в Трея, централна Италия. Нейната реновация отнема четири години и е ръководена от известните швейцарски архитекти Маркус Веспи и Жером де Мюрон. Екстериорът е запазен, тъй като сградата е защитена със статут на културно историческо наследство. Интериорът е решен в минималистичен стил, обзаведен с мебели на известни дизайнери. Къщата е с панорамна гледка и изглед към насаждения с маслинови дървета. На терасата е разположен „инфинити” басейн.

 

Casa Olivi 01


Повдигането на басейна над плочника  постига ефект на водно огледало, което се слива с  хоризонта.  Деликатния светло син, тюркоазен нюанс на басейна е резултат от отражението на небето в кристално чистата вода и гладката бяла облицовка, изпълнена с невероятна прецизност. Точността  при подравняването на борда е изключително важна за равномерното преливане на водата. Компенсаторният резервоар и автоматичната система за допълване осигуряват постоянен обем на вода, точно до борда на басейна.

Casa Olivi 02


Правоъгълната форма на басейна е разделена на две нива.  Плитката част на басейна оформя широка лагуна, своеобразен воден плаж, където водата е по-топла. Стъпалата по цялата широчина на басейна осигуряват плавен преход към дълбоката част.

Басейнът прелива в тясна фуга между стени и клинкернтата настилка. Скрит преливен канал отвежда водата към компенсатор и филтрираща система разположени под плочника. Осигурен е удобен достъп със стълба до техническите помещения (между навеса и басейна). Това е подходящо решение, с което се избягва неудобството от шахта с капак на плочника около басейна.

Casa Olivi 04


Основната концепция при реконструкцията на вилата е контраст между семплите бели форми на басейна, обзавеждането и съществуващата конструкция от естествени материали. Липсата на излишни детайли поставя  акцент върху  заобикалящия пейзаж.

Casa Olivi 05

 

 Източник: www.casaolivi.blogspot.com/p/house.html